familija enrique iglesiasEnrique Iglesias je rođen 8. maja 1975. u Madridu, a danas živi u Majamiju. Otac mu je pevač Julio Iglesias, a majka jedne od najelegantijih žena Španije Isabel Preysler. Ima rođenu sestru Chabeli Iglesias i brata Julio Iglesias. Kada je Enrique imao samo tri godine roditelji su se razveli. Sa mamine strane ima još dve sestre Tamara Falcó i Ana Boyer, a sa tatine još njih petoro: Miguel Alejandro, Rodrigo, Victoria, Cristina i Guillermo.

U svom životu i načinu na koji ga živi se može naći par „simpatičnih“ kontradiktornosti:

  • Ceni svog oca i kaže da su u dobrom odnosu, ali su se videli za 13 godina svega 3 puta. Otac nikad nije bio ni na jednom njegovom koncertu, niti je izrazio želju da snime neku pesmu zajedno i ne pojavljuju se zajedno na javnim mestima. Zaboravljaju jedan drugom rođendane i tom prilikom  nikad ne okrenu telefon 🙂
  • Voli devojku Anu, sa kojom je 12 godina, ali se retko viđa sa njom. Voli da se osami, da sluša muziku (najčešće radio). Te momente koristi kao izvor inspiracije. Sviđa mu se kod Ane što je samostalna, ostvarena devojka koja kao takođe nema vremena, tako da se odlično uklapa u njegov stil života. „Nekad je se zaželim za dva dana, nekad za mesec, a opet nekad za par sati.“:)
  • Plaši se aviona, ali je zbog potrebe posla kupio jedan i u njemu na godišnjem nivou provodi 650 sati.
  • Ne pije, ali posle koncerata voli da popije vodku sa bendom.

Kao jednu od najvažnijih osoba u životu izdvaja svog dedu (tatinog oca). Čovek koji je držao familiju na okupu i koji je samim ulaskom u prostoriju znao da je napuni energijom. 1981. godine teroristička organizacija ETA ga je otela i iz bezbednosnih razloga Enrique i njegov brat Julio su morali da odu u Majami kod oca. Sećanje na dedu često poveže kroz šale na svoj fizički izgled (kojima je sklon). Jednom prilikom kada su bili deda i on na moru, deda mu je rekao da je bolje da nosi kupaće gaće nego šorts, jer žene to više vole, na šta Enrique kaže da je rođen bez zadnjice i da će žene nažalost ostati uskraćene za to. Zato „to“ što žene ne mogu da primete kod njega on prvo primećuje kod njih . 🙂

Zbog detinjstava koje je imao, tokom kog je njegov otac menjao žene i dovodio ih u kuću, naučio je da napravi razliku između onih žena koje su se zaljubljivale u slavu i onih koje su iskreno volele njegovog oca. Kao primer onih koje su volele slavu navodi jedan od najlakše uočljivih: „U prisistvu mog oca bile su uvek fine, ali kad on nije tu, nas decu nisu ni primećivale.“ Iako je tada kao dete te momente teško preživljavao, sa ove distance misli da upravo zbog toga danas u proceni ne može da omane. Želi da zaštiti svoj privatni život i da bi mu to pošlo za rukom trudi se da u svakom intervjuu daje različite izjave.:)

Pati od insomnije. Posetio je par psihologa, bio je izložen raznim hipnozama, tabletama, savetima za određeni način disanja, ali ništa mu nije pomoglo. Za sebe kaže da ne uživa u momentima uspeha, nego da ne može da spava zbog onih koji mu predstoje. Izgovor pronalazi u brzini protoka situacija koje mu se dešavaju i nemogućnosti mozga da sve to registruje :). Kao pesmu koja ga podseća upravo na tu prolaznost lepih momenata i još teži teret koji ti momenti nose sa sobom ako se ne prežive u datom trenutku na pravi način, izdvaja pesmu Dímelo. Od novijih pesama jedna od omiljenih mu je Bailando.

Ne voli da priča o planovima pre nego što se dese jer veruje da će pričom onemogućiti da oni idu ka ostvarenju. Upravo iz tog uverenja, plan o snimanju svog prvog demo snimka nije izložio nikom, dok sve nije bio gotovo. Jedina koja je znala bila je dadilja Elvira Olivares, koja mu je i dala 500 dolara i na taj način omogućila da muzička scena sazna za njega. Kako je njegov otac dosta voleo da drži sve pod kontrolom i kako nije imao u planu da se Enrique bavi muzikom, taj krišom „skovan plan“ je u njemu izazvao bes. Kroz telefonski razgovor koji su tim povodom vodili saopštio mu je da nikad neće uspeti. Enrique se često osvrće na tu rečenicu uz obrazloženje da ju je shvatio kao izazov i da još uvek nije siguran da li je zbog nje tu gde jeste.

Da ga ne bi poistovećivali sa ocem i da ne bi gradio karijeru na njegovom imenu, na početku karijere predstavljao se pod lažnim imenom, kao Enrique Martínez. Prilikom gostovanja u jednoj radio emisiji u Njujorku voditelj ga je predstavio kao sina Julia Iglesiasa, nakon čega je Enrique napustio program, a ta radio stanica nikad više nije pustila nijednu njegovu pesmu.

Za uspeh kaže da je velika zavisnost i često ima osećaj da ga ne plaćaju zato što peva, nego zato što prolazi kroz teške trenutke koje slava nosi. Karijera mu je i dalje najveći san i nada se da će uspeti da prepozna pravi momenat u životu kad treba da se povuče i da počne da sanja drugi.

A na koji način on sa svojim šarmom stiže do snova mnogih devojaka, pogledajte u video zapisu 🙂