El Hormiguero (Mravinjak) je talk show koji je svoje emitovanje počeo na kanalu Cuatro, 24. septembra 2006. do septembra 2011., a od tada pa sve do danas se može pogledati na kanalu Antena 3. Sadržaj same emisije se vrti oko humora, mađioničarskih trikova, intervjua sa gostima i eksperimenata sa akcentom na nauku.
Pablo Motos Trancas Barrancas PetancasVoditelj emisije je Pablo Motos uz pratnju tri mrava Trancas (Juan Ibáñez Pérez), Barrancas y Petancas (Damián Mollá Herman) u formi lutaka. Emisija je počela sa dva mrava, a posle 6 godina emitovanja im se pridružio još jedan. Od strane producenta emisije obrazloženo je da taj treći mrav predstavlja rođaka od Trancas i da je zbog krize bio primoran da dodje u njihov mravinjak, koji se nalazi ispod stola voditelja, i da deli sa njima životni prostor. 🙂 U toku emisije od strane njih voditelj ima veliku pomoć, posebno u delu intervjua sa gostima, gde mravi učestvuju dajući duhovite komentare.

Kako sam koncept programa zahteva dobru organizovanost i pripremljenost u samoj realizaciji, između ostalih, učestvuju:

 

Santi Millan-El hormigueroSanti Millán glumac koji je Piloto de pruebas (kaskader) i na kom se testiraju sve ludosti koje je program smislio da uradi ili da primeni na goste. Sve u svrhu toga da bi se procenilo da li je eksperiment previše rizičan i u krajnju ruku zanimljiv uz ohrabrujuću rečenicu za Santija : „Samo ako Santi preživi radićemo ih i sa gostima“ (Solo si Santi sobrevive se las haremos a los invitados). 🙂

 

 

Jorge Marron Martin-El hormigueroJorge Marrón Martín poznat pod nadimkom Marrón, španski glumac i režiser koji, pre emisije El Hormiguero, svoja pojavljivanja beleži u humorističkim programima. U emisiji El Hormiguero kroz zanimljivu dozu humora objašnjava i izvodi eksperimente uglavnom i uz učešće gostiju u njima.

 

 

 

El Hombre de Negro je čovek koji se pojavljuje u programu i čija je prošlost u potpunosti nEl hombre de negro-El hormigueroepoznata za gledaoce, ali se zna da njegova pojava u studiju izaziva strahopoštovanje. On se ne plaši nikoga i ničega. Ne pokazuje afinitet prema nikome i svoj pogled vešto krije iza crnih naočara koje nikad ne skida. U emisiji se njegovom najavom inicira početak eksperimentalnog dela emisije, a on je zadužen sa dopremanje svega što je za to potrebno u studio.

 

Jandro-El hormigueroJandro, poznatiji kao jedini ćelavi u emisiji  El Hormiguero je mađioničar, komičar i scenarista. Veliku gledanost emisije svojim gostovanjem doprineli su: Tom Cruise, Mel Gibson, Jeremy Irons, Enrique Iglesias, David Hasselhoff, Ben Stiller, Russel Crowe, Denzel Washington, Tom Hanks, između ostalih i Novak Đoković i Ana Ivanović.

 

 

Svojim prvim gostovanjem u emisiji 12. maj 2009. Đoković je „uspeo“ da ispuni zahteve voditelja. Đoković je igrao, pevao  „La vida es una tómbola“ i imitirao Chiquito de la Calzada, a kako je to izgledalo možete pogledati ovde:

Drugo gostovanje beleži njegovu veću „angažovanost“ u emisiji u kojoj je gostovao zajedno sa Anom Ivanović 07. maj 2013.

 

Pogledaj i ovo...