eva hacheEva María Hernández Villegas, poznata široj publici kao Eva Hache, žena koja je u stanju da svojim humorom ostavi ravnodušnim samo one koji imaju problem sa egom i koji svoje slabosti ne umeju da pretoče u humor.

Iako se par puta pojavila u ulozi voditelja, kao svoji primarnu profesiju i dalje izdvaja glumu, braneći je kroz rečenicu: „Ne bih vodila bilo koju emisiju, ali bih glumila bilo koju ulogu.
U emisiji „El club de la comedia“ radi sa uigranom ekipom koja smišlja tekstove za monologe i koja to radi na način kao da ih je ona lično pisala. Poznaju je dovoljno da znaju koji je njen način izražavanja, koji vokabular joj leži i kada je poželjno da dođe do pauze prilikom izlaganja. Sklona je izmeni teksta samo u delovima gde se prepoznaje lak humor, jer želi publiku koja je inteligentna.
U monolozima nastoji da se pridržava svojih pravila: da ne priča o muško-ženskim odnosima, da ne proziva slavne ličnosti i da nikad ne koristi psovke, kao najlakši način da se izmami osmeh. Vodi računa kada će da napravi pauzu i da dozvoli publici da joj uzvrati aplauzom, jer kako kaže: „Ako taj momenat ne procenim dobro, prekinu te gde ne očekuješ i to ume da bude zbunjujuće.

Za posao kojim se bavi, kaže da je težak, samo u pogledu očekivanja publike za određenim intenzitetom pozitivne energije i u momentima kada se oseća loše, svesna toga da se u ovom vidu posla to ne oprašta. Verujući u energiju koja postoji između nje i publike, radi i pod temperaturom. Kaže: „Na sceni sam zdrava, kad siđem sa nje ponovo sam bolesna.“ Jednom je kinula u toku monologa i u šali kaže da je tada pomislila da je magija sa publikom prestala i da će na sceni i umreti.

Pred određenu publiku, kao što su to političari, bi stala samo pod uslovom da im se obezbede paradajzi da je gađaju, jer tvrdi da oni nemaju smisla za humor, bar ne za njen. 🙂

Kroz jedan njen kratak monolog proverite da li pripadate grupi političara, pa ga nećete razumeti ili pak grupi inteligentnih, pa ćete se nasmejati. 🙂

Pogledaj i ovo...